Tandrens / Tandbehandling

Det er vigtigt for alle, både dyr og mennesker, at der ikke er generende eller smertevoldende tilstande i munden.

Hos hunde og katte er vi ved den almindelige sundhedsundersøgelse opmærksomme på, om en tandbehandling bør anbefales. Dette kan være baseret på, at der måske kan konstateres tandkødsbetændelse, tandsten, løse tænder, knækkede tænder eller andre generende lidelser.

​Du kan altid få os til at tjekke tænderne. Det er gratis, medmindre du beder om andre ydelser samtidigt. Men du skal vide, at man ikke kan se alt ved at kigge i munden på dyrene, da langt det meste af tanden gemmer sig under tandkødets overflade. Er tandkødet sundt og tænderne rene, får man dog ikke mistanke om problemer.

90% af alle tandsygdomme hos vores kæledyr skal findes i rødderne, derfor betragter vi det på Fasanvejens Dyreklinik, som altafgørende at der bliver taget røntgenbilleder ved enhver tandrens/tandbehandling. 

Sådan foregår tandrens / tandbehandling

Hos Fasanvejens Dyreklinik laver vi tandrens og tandbehandling af hunde og katte hver eneste dag. Det foregår altid i fuld bedøvelse. 

Læs om narkose generelt

Her hos Fasanvejens Dyreklinik er vores tandafdeling udstyret med det nyeste udstyr til tandrens og tandbehandlinger. Vores udstyr gør os i stand til både at rense, pudse, polere men også bore, fræse og operere tænder ud. Før i tiden brugte man meget udtrykket at ”trække tænder ud” eller at lave en ”tandudtrækning”, vi foretrækker nu i stedet at side at vi bortopererer en tand, da det er mere korrekt i forhold til hvor skånsomt vi håndterer dit dyrs tænder og mundhule. Derudover kan vi også reparere emaljeskader.

Vi starter altid en tandrens med at tage røntgenbilleder af hele munden med alle tænder og deres rødder samt lave en grundig mundhuleundersøgelse i bedøvelse. Røntgenbillederne vil blive bedømt af en af vores tanddyrlæger imens at dyret får renset alle sine tænder fri for tandsten. Hvis tænderne ser fine ud på røntgen og ved mundhuleundersøgelsen og der ikke er andet galt, så vil alle tænderne blive pudset og poleret inden dyret sendes til opvågning.

Hvis der ved mundhuleundersøgelsen viser sig at være tænder som kræver yderligere tandbehandling som f.eks. reparation af emaljeskader eller bortoperation, så vil tanddyrlægen i de fleste tilfælde kunne udføre alt dette i samme bedøvelse. Dog kan der ved meget omfattende tandproblemer blive behov for flere bedøvelser, for ikke at få en unødig lang narkose, hvilket ikke er hensigtsmæssigt for dyret. 

På Fasanvejens Dyreklinik tilbyder vi ikke behandling af tænderne hos kaniner og marsvin, da tænderne hos disse dyr er helt anderledes end hos hunde og katte, samt at mange tandproblemer hos vores gnavere kræver CT-scanninger af kraniet for at kunne løse deres problemer (hvilket vi ikke har mulighed for).

Vi vil derfor typisk henvise jeres søde kaniner og marsvin til en klinik med udstyr og erfaring i dette.

Tandkødsbetændelse

Tandkødsbetændelse hos hunde og katte viser sig typisk som rødt og inflammeret tandkød rundt om en eller flere tænder. Når der er tandkødsbetændelse, bløder det nogle gange fra munden, når hunden eller katten har tygget i noget eller spist mad. Tandkødsbetændelse kan, hvis det ikke behandles, føre til ødelæggelse af tændernes fæste i munden, og derved kan det blive nødvendigt at fjerne en eller flere tænder. Hvis du mistænker at din hund har tandkødsbetændelse, så anbefaler vi at du booker en tid til en mundhuleundersøgelse – dette er gratis.

Tandsten

Tandsten består af bakteriefyldte mineralaflejringer på tænderne. Tandsten kan føre til tandkødsbetændelse og paradontose særligt når det begynder at være så omfattende at det er i kontakt med tandkødet og fylder tandkødslommerne omkring tændere. Hvis du oplever at din hund eller kat har tandsten på en eller flere tænder, så anbefaler vi at du booker en tid til en mundhuleundersøgelse – det er gratis.

Vi anbefaler at tandsten håndteres hurtigst muligt med en tandrens, sådan at man forhåbentlig kan undgå at tænderne for skader og derved kræver fjernelse.

Kontakt Fasanvejens Dyreklinik

Har du spørgsmål vedrørende vores behandlinger eller salg, så skriv venligst via formularen.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

OBS. ændret pr. 1. oktober​

Åbningstider​

​Klinikken er åben for konsultationer, operationer og anden behandling:

​Mandag 8.00 - 17.30

​Tirsdag 8.00 - 17.30

​Onsdag 8.00 - 17.30

​Torsdag 8.00 - 17.30

Fredag 8.00 - 14.30

Lukkedage og vagt

I weekends og helligdage holder vi lukket og må henvise til de steder, der har døgnvagt, f.eks. Anicura Københavns Dyrehospital, 36 17 57 11.

Vi holder lukket i påsken

Torsdag d. 28/3

Fredag d. 29/3

Mandag d. 1/4

- Camilla Sahl

"Hele forløbet har været SÅ trygt, og dyrlægen (Heidi) emmede af kompetence og empati. Hun kunne nok fornemme at vi var lidt ømme over at efterlade vores ‘babyer’ i fremmede hænder, og forsikrede os om at de var i gode hænder."

- Camilla Grubbe

"Simpelthen den bedste service i mine 52 år med kæledyr. Jeg troede ikke det var muligt med et så højt serviceniveau i dette stressende samfund, men hos Fasanvejens dyreklinik får man langt mere end bare et højt serviceniveau, for her føler man sig set og hørt og dyrene er trygge."

- Tonny Madsen

"Vi havde vores 9-årige bichon forbi dyreklinikken da han havde nogle problemer og vi er super tilfredse med hele forløbet. Det var virkelig dejligt at se nogle virkelig dygtige medarbejdere der hele tiden fulgte op på behandlingen og gav os al den information vi behøvede."

- Morten K

"Uden sammenligning den bedste dyrlæge jeg har prøvet. Fantastisk personale der viser stor omsorg for dyrene og deres velbefindende. Tager sig god tid til at forklare og forsikre kunderne, og har altid kunne løse alle vores problemer. Kan ikke anbefale dem nok."

- Jens Gaul

"Søde og kompetente dyrlæger. Har kommet gennem flere år, med 2 hunde og har kun været tilfreds. Klar anbefaling herfra."

- Casper Marc Vangsted

"Altid en fornøjelse at være forbi med vores katte, som får kærlig og kompetent behandling af de dygtige dyrlæger. Altid god stemning, overskud, glimrende service og gode, informative dialoger. Hvis du overvejer, om dette mon er gode dyrlæger, om besøget vil leve op til dine forventninger, og om du skulle prøve denne klinik, er svaret JA-JA-JA."

- Astrid

"5 velfortjente stjerner. Vores hund blev behandlet af Dyrlæge Laura. Hun er ikke bare faglig dygtig, men også enormt empatisk. Vi kan varmt anbefale Fasanvejens Dyreklinik."

- Nina Svane-Mikkelsen

"Meget grundige og kyndige dyrlæger! Gode til både specielle tilfælde som fx allergi hos kat og til seniorkatte."

- Line Nielsen

"Dygtigt og omsorgsfulde personaler. Her bliver man taget godt hånd om også når det er de svære valg og beslutninger"

4,7 ud af 5 i rating på Google​

Vores kunder udtaler​

Har du spørgsmål?

Se vores kontaktoplysninger​ herunder.

Telefontid

Ingen fast telefontid, da man kan ringe til os hele dagen. Tidsbestilling kan ske telefonisk eller ved direkte henvendelse i klinikken.

Konsultation foregår kun efter forudgående aftale.

Mail

Du kan godt skrive mails på kontakt@fasanvejensdyreklinik.dk, men er det en henvendelse, som haster, må du ringe til klinikken.

Parkering​

​Du kan parkere 1 time gratis på Lidl's parkering, eller 2 timer gratis på Rema's parkeringsplads og også to timer op langs Søndermarken, da Frederiksberg tillader 2 timers parkering gratis. Men man skal bruge en p-app alligevel. Det er IKKE nok at sætte p-skiven.

Nyttige links

Rejser til udlandet

På Fødevarestyrelsens hjemmeside findes regler for rejser til udlandet med kæledyrfor de enkelte lande. Reglerne for vacination m.v. varierer en del mellem de enkelte lande.

Den Danske Dyrlægeforening

På Dyrlægeforenings hjemmeside ​findes emnet: Gode råd om dyr som er Den Danske Dyrlægeforenings åbningside.

Kræftbehandling af dyr

Statistikker vedrørende forekomst af kræft hos hund og kat under danske forhold, læs mere her.