facebook_30x30

​Kastration af hanhund

Skal jeg få min hanhund kastreret?

​Nogle får en bedre hverdag, når hunden er blevet kastreret. Det gælder både hund og ejer, men der er nogle overvejelser, man bør gøre sig, inden man lader hunden operere. Du kan blive meget skuffet, hvis dine forventninger ikke indfries. En kastration hjælper nemlig kun på den adfærd som udelukkende er betinget af kønshormoner. Andre årsager som bunder i manglende træning af hunden, vil ikke blive afhjulpet af kastration. 

Få en snak med os for at få hjælp til vurdering af, hvad der er den bedste beslutning. Evt. kan du overveje en medicinsk/kemisk kastration med Suprelorin for at se, hvordan det virker. Dette er en ikke permanent behandling som kan gives til ikke bedøvede hunde. Behandlingen virker efter ca. 6 uger, og holder minimum 6 mdr.  OBS - i ugerne op til effekt, kan der ses øget hanhundeadfærd. 

Fordelene er

  1. En hypersexet hanhund der "kun tænker på damer" bliver mere afslappet og får overskud til at lege og være interesseret i omgivelserne.
  2. Det kan dæmpe nogle hanhundes trang til at fare over andre hanhunde på en aggressiv eller dominerende måde.
  3. Har din hanhund rigtig meget udflåd fra forhuden (det kan dryppe og sprøjte meget rundt når hunden ryster sig) kan det skyldes kønshormoner, og det dæmpes derfor efter operationen.

Ulemperne er

  1. Den bliver måske meget madfikseret, og der skal holdes øje med vægten.
  2. Det er en operation i fuld narkose.
  3. Nogle hanhunde kan blive nervøse/angste når de ikke har deres kønshormonproduktion længere.
  4. Man er født med sine testikler, og dem skal vi ikke fjerne rutinemæssigt hvis der ikke er grund til det :)

I forbindelse med operation:

Du skal komme med hunden om morgenen, hvor der ikke er givet mad de seneste 8-10 timer.

Her undersøges patienten, og indlægges herefter til operation.

Operationen foretages om formiddagen. (Læs evt. mere om bedøvelsen under fanen "Narkose") 

Hanhunden opereres gennem et lille snit i hunden foran pungen, hvorigennem testikler og bitestikler fjernes. Pungen og huden lukkes efterfølgende med indvendige sting, så der er ikke noget som skal fjernes efterfølgende.

Vi giver en smertestillende injektion, og opvågningsmidlet får den så snart operationen er afsluttet. Efter kort tid begynder hunden igen at røre sig og sidde op. Du får den først udleveret, når den er helt vågen.

Du modtager en opringning efter operationen, så du ved at alt er gået som planlagt. Her aftaler vi også nærmere ift. hjemsendelsestidspunkt

Vi sender dig en instruks på mail med al info ift. behandling efter operation. ​

Dagen efter bedøvelse, ringer vi også for at høre om det første døgn er gået planmæssigt, og om patienten er kommet i gang med at spise/drikke igen. Her kan vi også tale om, hvis du har spørgsmål til forløbet.​​

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik ApS

CVR: 40619127

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: kontakt@fasanvejensdyreklinik.dk

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps