Rejse med kæledyr

Skal du på rejse til udlandet eller måske til Bornholm, hvor I rejser over Sverige? Og skal I have jeres kæledyr med?

For at man kan rejse udenlands med sine kæledyr, så skal visse regler være overholdt. Som et minimum så skal alle kæledyr der skal rejse udenlands have et kæledyrspas samt en gyldig rabiesvaccination.

Rabiesvaccinationen skal gives mindst 3 uger før afrejse, og det er derfor meget vigtigt, at man planlægger rejser med sine kæledyr i god tid.

Hvis I skal rejse udenfor EU, kan der gælde yderligere krav for rejser fx ormekure, blodprøver, dokumenter udfyldt af Embedsdyrlægen eller lignende.

Vi anbefaler altid at man mindst 2 måneder før afrejse orienterer sig om gældende rejseregler til både transitlande og destinationslandet. Korrekt og gældende information kan findes på: 

Fødevarestyrelsens hjemmeside  

Udover lovpligtige rejseregler, så kan der i særligt Sydeuropa og mere eksotiske rejsemål være en række infektiøse sygdomme, som man bør beskytte ens hund imod. Vi anbefaler derfor altid at I tager kontakt inden rejser og hører hvad I skal være opmærksomme på.

Af særligt vigtige sygdomme at have fokus på vej rejser kan nævnes:

Leishmania

Leishmania er en potentielt livstruende parasitinfektion, som smitter via bid fra sandfluer. Parasitten er udbredt i Sydeuropa men også op i Midteuropa ses smittetilfælde. Vi anbefaler altid beskyttelse for sandfluer ved rejser syd på.

Tropisk hjerteorm

Denne parasit overføres via myg. Tropisk hjerteorm er på en måde ”storebror” til Fransk Hjerteorm, som vi har masser af i Danmark, særligt i København og Nordsjælland. Tropisk hjerteorm findes for nuværende ikke i Danmark, men kan bringes med hjem. Tropisk hjerteorm er en meget alvorlig infektion, som det kan tage uger at komme sig fra, og desværre kan man dø af parasitten. Vi anbefaler altid beskyttelse for myg ved rejser syd på.

Babesia

Babesia kaldes også for hundemalaria. Babesia smitter via en bestemt type flåt, som kaldes engflåten. Der er for nyligt detekteret engflåter i Danmark, men der er endnu ikke registreret tilfælde af Babesia i engflåter i Danmark, heldigvis! Babesia kan give en dødbringende blodmangel. Vi anbefaler altid beskyttelse for flåter ved rejser syd på.

Kontakt Fasanvejens Dyreklinik

Har du spørgsmål vedrørende vores behandlinger eller salg, så skriv venligst via formularen.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

OBS. ændret pr. 1. oktober​

Åbningstider​

​Klinikken er åben for konsultationer, operationer og anden behandling:

​Mandag 8.00 - 17.30

​Tirsdag 8.00 - 17.30

​Onsdag 8.00 - 17.30

​Torsdag 8.00 - 17.30

Fredag 8.00 - 14.30

Lukkedage og vagt

I weekends og helligdage holder vi lukket og må henvise til de steder, der har døgnvagt, f.eks. Anicura Københavns Dyrehospital, 36 17 57 11.

Vi holder lukket i påsken

Torsdag d. 28/3

Fredag d. 29/3

Mandag d. 1/4

- Camilla Sahl

"Hele forløbet har været SÅ trygt, og dyrlægen (Heidi) emmede af kompetence og empati. Hun kunne nok fornemme at vi var lidt ømme over at efterlade vores ‘babyer’ i fremmede hænder, og forsikrede os om at de var i gode hænder."

- Camilla Grubbe

"Simpelthen den bedste service i mine 52 år med kæledyr. Jeg troede ikke det var muligt med et så højt serviceniveau i dette stressende samfund, men hos Fasanvejens dyreklinik får man langt mere end bare et højt serviceniveau, for her føler man sig set og hørt og dyrene er trygge."

- Tonny Madsen

"Vi havde vores 9-årige bichon forbi dyreklinikken da han havde nogle problemer og vi er super tilfredse med hele forløbet. Det var virkelig dejligt at se nogle virkelig dygtige medarbejdere der hele tiden fulgte op på behandlingen og gav os al den information vi behøvede."

- Morten K

"Uden sammenligning den bedste dyrlæge jeg har prøvet. Fantastisk personale der viser stor omsorg for dyrene og deres velbefindende. Tager sig god tid til at forklare og forsikre kunderne, og har altid kunne løse alle vores problemer. Kan ikke anbefale dem nok."

- Jens Gaul

"Søde og kompetente dyrlæger. Har kommet gennem flere år, med 2 hunde og har kun været tilfreds. Klar anbefaling herfra."

- Casper Marc Vangsted

"Altid en fornøjelse at være forbi med vores katte, som får kærlig og kompetent behandling af de dygtige dyrlæger. Altid god stemning, overskud, glimrende service og gode, informative dialoger. Hvis du overvejer, om dette mon er gode dyrlæger, om besøget vil leve op til dine forventninger, og om du skulle prøve denne klinik, er svaret JA-JA-JA."

- Astrid

"5 velfortjente stjerner. Vores hund blev behandlet af Dyrlæge Laura. Hun er ikke bare faglig dygtig, men også enormt empatisk. Vi kan varmt anbefale Fasanvejens Dyreklinik."

- Nina Svane-Mikkelsen

"Meget grundige og kyndige dyrlæger! Gode til både specielle tilfælde som fx allergi hos kat og til seniorkatte."

- Line Nielsen

"Dygtigt og omsorgsfulde personaler. Her bliver man taget godt hånd om også når det er de svære valg og beslutninger"

4,7 ud af 5 i rating på Google​

Vores kunder udtaler​

Har du spørgsmål?

Se vores kontaktoplysninger​ herunder.

Telefontid

Ingen fast telefontid, da man kan ringe til os hele dagen. Tidsbestilling kan ske telefonisk eller ved direkte henvendelse i klinikken.

Konsultation foregår kun efter forudgående aftale.

Mail

Du kan godt skrive mails på kontakt@fasanvejensdyreklinik.dk, men er det en henvendelse, som haster, må du ringe til klinikken.

Parkering​

​Du kan parkere 1 time gratis på Lidl's parkering, eller 2 timer gratis på Rema's parkeringsplads og også to timer op langs Søndermarken, da Frederiksberg tillader 2 timers parkering gratis. Men man skal bruge en p-app alligevel. Det er IKKE nok at sætte p-skiven.

Nyttige links

Rejser til udlandet

På Fødevarestyrelsens hjemmeside findes regler for rejser til udlandet med kæledyrfor de enkelte lande. Reglerne for vacination m.v. varierer en del mellem de enkelte lande.

Den Danske Dyrlægeforening

På Dyrlægeforenings hjemmeside ​findes emnet: Gode råd om dyr som er Den Danske Dyrlægeforenings åbningside.

Kræftbehandling af dyr

Statistikker vedrørende forekomst af kræft hos hund og kat under danske forhold, læs mere her.