Katte
For kattes vedkommende vaccinerer vi rutinemæssigt mod kattesyge og katteinfluenza.
Kun i særlige situationer vaccinerer vi mod chlamydia eller leukæmi.
Katte, som har adgang til udendørslivet, bør vaccineres årligt, af hensyn til risiko for at blive smittet med katteinfluenza. Indekatte skal man huske at lade vaccinere i tide, hvis de skal i pension, med i sommerhus eller på anden måde ud. Hvis katten aldrig kommer udenfor en dør, er risikoen for at blive smittet mindre, og mange vælger at nøjes med at vaccinere med længere intervaller, 2 eller 3 år. Vi har dog i nogle få tilfælde set katteinfluenza hos indekatte, hvilket viser, at man kan godt være uheldig at slæbe smitte med sig hjem. Virus kan godt overleve en vis tid på fodtøj, hænder eller tøj.
Katteinfluenza rammer mest killinger, og symptomerne er varierende. Der kan ses feber, og mange savler og vil ikke spise eller drikke ret meget, fordi de har generende sår på tungen. Hos nogle ses i stedet ømhed på forbenene, ved de led, der svarer til håndleddet, og samtidig feber. Desuden er der en del, der får diarre, når de har katteinfluenza.
Killinger kan vaccineres tidligt. Det normale program er, med den vaccine vi bruger, 2 vaccinationer med en måneds mellemrum, og første gang ved 8 ugers alderen.