facebook_30x30

Rejse

Der er igen ændret i reglerne for rejse med hund og kat.

Bornholm: der skal ikke mere gives ormekur til hunde og katte, der skal gennem Sverige for at komme til Bornholm. Til gengæld skal der være en gyldig rabiesvaccination og pas. Kun hvis man sejler til Bornholm undgås kravene om vaccination og pas.

Sverige, Norge, England, Irland og Malta har ændret reglerne, således at det nu er meget lettere at få sin hund eller kat med ind.

Der skal ikke mere tages blodprøve for at verificere antistofniveauet. Der skal dog gives ormekur inden indrejse i Norge 24 - 120 timer inden indrejse. Kravet gæler dog ikke katte.

Kravene generelt er:

  • ID mærkning (se nedenstående)
  • Rabiesvaccination, som er foretaget minimum 3 uger før indrejse
  • Pas

Rabiesvaccination foretages på killinger og hvalpe over 12 uger. Vaccinationen er gyldig 1 år, hvis vaccinationen er foretaget inden 1 års alderen. Er den foretaget senere, gælder den 3 år ad gangen.

Fra 3. juli 2011 gælder, at dyr, der endnu ikke er id-mærket, og som skal med ud at rejse i EU, skal mærkes med en mikrochip, idet en tatovering kun vil være gyldig som mærkning til identifikation af dyret i forbindelse med rejse, hvis mærkningen er foretaget inden 3. juli 2011, og er let læselig.

Se fødevarestyrelsens hjemmeside for mere info her

​I mellem- og Sydeuropa er der risiko for overførsel af Leishmaniaparasitten via en sandfluer. Leishmania infektion er livsfarlig, og kan ikke altid behandles med succes. I værste fald kan sygdommen endda overføres til mennesker. Man kan beskytte hunden ved at dryppe den i nakken med Bayvantic eller Activyl.

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik

CVR: 69971717

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: fasanne@hotmail.com

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps