Find os på Facebook facebook_30x30

Neutralisation af katte

Vi anbefaler at du får neutraliseret din kat, uanset om det er en hankat eller en hunkat. 

Hankatte vil når de bliver kønsmodne som en del af deres normaladfærd ofte urinmarkere i hjemmet. Urinen har en stærk lugt til gene for husets 2-benede beboere. 

Hunkatte vil fra de bliver kønsmodne komme i løbetid ca. hver 2-4 uge. Hunkatten er ofte meget "plaget" under løbetiden, og udviser en stærk kønshormonpåvirket adfærd. 

Operationen kan udføres fra katten vejer 2 kg. Se evt. mere under afsnittet "Narkose". 


Hvordan foregår en Neutralisation ?

Du skal komme med katten om morgenen, hvor der ikke er givet mad de seneste 8-10 timer. 

Her undersøges patienten, og indlægges herefter til operation. 

Operationen foretages om formiddagen. Vi bedøver  med nogle stoffer, som vi kan modvirke og dermed undgå, at den sover unødigt længe. ​Der gives en beroligende sprøjte, narkose gennem en vene i forbenet. 

Hos hankatte laver vi et lille snit over hver testikel, som herefter fjernes. Pungen og huden lukkes ikke, men efterlades åben for drænage.  

Hunkatten opereres gennem en lille åbning ved navleregionen. Her fjernes æggestokke, og livmoderen inspiceres. Findes der forandringer på livmoderen, bortopereres livmoderen også. 

Operationssåret lukkes med indvendige sting, og der er således ikke noget som efterfølgende skal fjernes. 

Vi giver en smertestillende injektion, og opvågningsmidlet får den så snart operationen er afsluttet. Efter kort tid begynder katten igen at røre sig og sidde op. Du får den først udleveret, når den er helt vågen.

Du modtager en opringning efter operationen, så du ved at alt er gået som planlagt. Her aftaler vi også nærmere ift. hjemsendelsestidspunkt

Vi sender dig en instruks på mail med al info ift. behandling efter operation. ​

Dagen efter bedøvelse, ringer vi også for at høre om det første døgn er gået planmæssigt, og om patienten er kommet i gang med at spise/drikke igen. Her kan vi også tale om, hvis du har spørgsmål til forløbet. 

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik ApS

CVR: 40619127

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: kontakt@fasanvejensdyreklinik.dk

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps