facebook_30x30

Skab (ræveskab)

Hvad er symptomerne?

Kløe! Skab giver irritation og kløe. Hundene klør sig ofte så meget, at huden bliver kradset til blods, og pelsen bliver hullet og ser "mølædt" ud. Der er ofte mange skæl. Om natten er der hos mange hunde særlig meget kløe. Måske fordi hunden ligger varmt, og fordi der ikke er andet til at distrahere. Som ejer kan man vågne ved, at hunde klør og kradser sig og dunker poten i gulvet imens. Graden af symptomerne varierer fra hund til hund. Hos nogle hunde udvikles symptomerne langsomt, og det kan være svært at være sikker på, hvad man har med at gøre. Hos andre går der kun få dage fra den er smittet, til man har et klassisk skab udbrud.

Hvordan stilles diagnosen?

Klinisk kan vi se, at kløen har været mere intens end for så mange andre kløende hudproblemer. Der er nogle steder på kroppen, symptomerne viser sig tydeligere end andre steder, f.eks på ører, næse, albuer og has. Men efterhånden breder det sig til resten af kroppen, og i øvrigt er der stor variation fra hund til hund.
Vi tager af og til et hudskrab for at prøve at finde mider eller tegn på mider. Hvis vi ser mider i mikroskopet, er diagnosen sikker. Hvis ikke, kan det sagtens være skab alligevel, for vi er ikke altid sikre på at skrabe lige, hvor vi får noget diagnostisk materiale med. Skabmiden ses på billederne til højre.

​Man kan også tage en blodprøve, og få konstateret, om hunden har dannet antistoffer mod skab. Det gør mange hunde, når de har haft skab i nogle uger. Men nogle hunde danner ingen antistoffer, så også denne prøve er kun diagnostisk ved positivt resultat. 

Diagnosen baseres ofte på det kliniske billede, altså symptomere sammenholdt med hundens historie.

Hvordan behandles skab?

Behandlingen varierer alt efter symptomernes intensitet. Men almindelige loppe/flåtpiller som Nexgard eller Bravecto, virker også mod skab. Herved er mange hunde behandlet forebyggende. 

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik ApS

CVR: 40619127

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: kontakt@fasanvejensdyreklinik.dk

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps