Find os på Facebook facebook_30x30

UltralydScanning

Hvorfor scanner vi?

Med ultralydscanning kan man få en slags billeder af organer, som det ikke er muligt at få på andre måder, f.eks med røntgen.

Billederne dannes konstant, som på en videofilm. Derfor ser vi udover facon og størrelse også på bevægelser. Dette er meget vigtigt i forbindelse med scanning af fostre, hvor vi kan se, om de er i live.

Desuden kan vi ved at bevæge proben frem og tilbage danne et billede i flere dimensioner, så vi f.eks. kan se på en nyre i flere lag og forfra og bagfra.

På Fasanvejens Dyreklinik benytter vi mest scanneren til at scanne for drægtigheder, for livmoderbetændelse, og vi scanner nyrer, blære og andre bughuleorganer, f.eks ofte milten eller leveren, som er et sted, hvor kræftmetastaser ofte finder hen. Vi kombinerer ofte røntgen og ultralyd, for at få en total billeddiagnostik at stille diagnoser ud fra.

Det kræver uddannelse og rutine at scanne, så det ikke bare er "sne på skærmen".

Hjertescanning henvises til kolleger med særlig erfaring og uddannelse indenfor hjertesygdomme. Disse kolleger vil ofte efter scanning råde og vejlede mht medicinsk behandling af en evt hjertelidelse.

Drægtighed kan vi konstatere for kattes vedkommende allerede på ca. 18. dage efter parring, og hos hunde på ca. 22. dagen.

Hvordan virker scanneren?

Kort fortalt er det lydbølger, der bliver sendt fra proben ned igennem vævet. De forskellige strukturer sender lydbølgen tilbage som fra et spejl, men de gør det forskelligt, og når refleksionen registreres forskelligt, kan dette omsættes til et billede på skærmen, som vi kan se. Lydbølger går meget fint igennem væske, og derfor er væskefyldte strukturer sorte på skærmen. Fosterblærer med fostervæske, urinblære m.v. er f.eks. sorte. Luft standser lydbølgerne, så luftansamlinger i tarmene vil se hvide ud.

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik ApS

CVR: 40619127

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: kontakt@fasanvejensdyreklinik.dk

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps