facebook_30x30

UltralydScanning

Hurra - ny scanner

Vi har skiftet den gamle scanner ud med en ny. Nu kan vi se mange flere ting på en scanning end før!

Og så er der den mulighed, at du kan købe et USB stik med hjem med optagelserne på, hvis du har lyst. Det koster 75,- kr oven i scanningen.

Hvorfor scanner vi?

Med ultralydscanning kan man få en slags billeder af organer, som det ikke er muligt at få på andre måder, f.eks med røntgen.

Billederne dannes konstant, som på en videofilm. Derfor ser vi udover facon og størrelse også på bevægelser. Dette er meget vigtigt i forbindelse med scanning af fostre, hvor vi kan se, om de er i live. På røntgenbilleder kan vi ikke se, om hjertet slår eller der er bevægelser.

Desuden kan vi ved at bevæge proben frem og tilbage danne et billede i flere dimensioner, så vi f.eks. kan se på en nyre i flere lag og forfra og bagfra.

På Fasanvejens Dyreklinik benytter vi mest scanneren til at scanne for drægtigheder, for livmoderbetændelse, og vi scanner nyrer, blære og andre bughuleorganer, f.eks ofte milten, som er et sted, hvor kræftmetastaser ofte finder hen. Vi kombinerer ofte røntgen og ultralyd, for at få en total billeddiagnostik at stille diagnoser ud fra.

Det kræver uddannelse og rutine at scanne, så det ikke bare er "sne på skærmen".

Hjertescanning henvises ofte til kolleger med særlig erfaring og uddannelse indenfor hjertesygdomme. Disse kolleger vil ofte efter scanning råde og vejlede mht medicinsk behandling af en evt hjertelidelse.

Drægtighed kan vi konstatere for kattes vedkommende allerede på ca. 15. dag efter parring, og hos hunde på ca. 22. dag.​

Hvordan virker scanneren?

Kort fortalt er det lydbølger, der bliver sendt fra proben ned igennem vævet. De forskellige strukturer sender lydbølgen tilbage som fra et spejl, men de gør det forskelligt, og når refleksionen registreres forskelligt, kan dette omsættes til et billede på skærmen, som vi kan se på. Lydbølger går meget fint igennem væske, og derfor er væskefyldte strukturer sorte på skærmen. Fosterblærer med fostervæske, urinblære m.v. er f.eks. sorte. Luft standser lydbølgerne, så luftansamlinger i tarmene vil se hvide ud.

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik

CVR: 69971717

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: fasanne@hotmail.com

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps