Find os på Facebook facebook_30x30

Lopper

​Både katte og hunde kan få lopper. Der findes både hundelopper og kattelopper, og de er en lille smule forskellige, men begge arter kan leve på både hunde og katte. De fleste af de lopper vi finder, er egentlig kattelopper.


Lopperne kan godt hoppe over på andre kæledyr i hjemmet, og også på mennesker. Her vil de stikke og genere, men hurtigt forsvinde igen, for det er en forkert vært for dem. De bliver helst på deres vært, men æg bliver til larver, som bliver til pupper, og så til lopper, og det sker i omgivelserne, altså på gulvene og i senge og kurve.

Der er lidt sæson over loppeplagen. Der er flest lopper om sommeren og efteråret. Midt om vinteren og tidligt forår ser vi ikke så mange.

Hvordan finder man dem?

Ofte kan man ikke finde selve lopperne, men kun deres afføring. Loppeekskrementer er små, sorte "krummer". De kan være kommaformede, eller kan ligne lidt jord eller kaffegrums. Er man i tvivl, om det virkelig er loppeafføring, kan man lægge nogle af de små sorte krummer i et par dråber vand på et lyst underlag, pirke lidt til dem, og se om de kan opløses, så vanddråberne bliver brune.I så fald er der ikke noget at være i tvivl om, og man kan godt skride til at behandle.

Hvordan behandler man mod lopper?

Man kan frisere dagligt med en loppekam, og slå lopperne ihjel efterhånden, som man finder dem. Det er den langsommeste metode.
Der findes midler, man drypper i nakken eller giver i tabletform, som er meget effektive. Nogle af midlerne fås i håndkøb hos dyrehandlere eller på apoteket. De receptpligtige kræver at man har været en tur forbi dyrlægen indenfor det seneste år. Der er forskellige præparater, og man skal huske at oplyse, om det er en hund eller en kat, man har, og ca. hvor stor den er.

DET ER LIVSVIGTIGT AT DER IKKE GIVES HUNDELOPPEMIDLRE TIL KATTE, DA KATTEN FORGIFTES OG DØR AF DETTE.


Et loppehovede set gennem mikroskop.​

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik ApS

CVR: 40619127

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: kontakt@fasanvejensdyreklinik.dk

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps