Find os på Facebook facebook_30x30

​Kennelhoste

Hvad er symptomerne?

Symptomerne er som navnet antyder, hoste. Det er en tør hoste, som ofte beskrives som søløve-gøen. For mange ender det med opkast af slim.

Er symptomerne alvorlige, kan din hund have feber, være sløj og uden appetit, og i værste fald kan bakterierne få fat i de virusramte slimhinder, og der kan opstå lungebetændelse.

Hvordan behandles kennelhoste?

Hvis din hund ikke er sløj, men bare hoster meget, kan du afvente, det klinger af. Det tager et par uger. Hold den i ro, og undgå at smitte andre hunde. Dvs ingen hundetræning eller fri leg i hundeskov el. lign. indtil hunden har været symptomfri i 7-10 dage.

Er den syg af det, må du søge dyrlæge. Måske er det nødvendigt med antibiotika eller andre former for medicin, hvis det vurderes, det er ved at blive til lungebetændelse, og måske gives antiinflammatorisk medicin for at dæmpe slimhindeirritationen. Det afhænger af hundens tilstand.

​​

Hvordan beskytter man sin hund mod kennelhoste?

Det er meget smitsomt, og luftbårent, så når du går tur, vil du under en epidemi ikke kunne undgå, din hund får kontakt med viruset. Det er en type influenzavirus.

Vaccination beskytter, men ikke 100%. Der findes en vaccine, der dryppes i næsen, eller en vaccine, der gives som injektion, ofte blandet med andre vacciner.

Som hos mennesker, der bliver vaccineret mod influenza, kan der godt opstå sygdom alligevel, men vaccinerede hunde bliver som regel knapt så hårdt angrebet.

​Husk, at hoste også kan være tegn på hjerte- eller lungeorm... du kan samle 3 poser afføring sammen og få det undersøgt. Vi ser ofte begge problemer samtidigt!

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik ApS

CVR: 40619127

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: kontakt@fasanvejensdyreklinik.dk

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps