facebook_30x30

Kaniner

​Kaniner er populære kæledyr. Ikke uden grund, da de er søde og sociale dyr. Der er dog ikke så lang tradition for at have kaniner fritgående i hjemmet, som der f.eks. er for at have hunde og katte, og der kan derfor opstå mange problemer på grund af misforståelser. For år tilbage havde man kaniner i små bure i haven. Så begyndte dyrehandlere at sælge bure til kaninhold inde i hjemmene. Stadig kom kaninerne kun sjældent ud af burene.

Men de senere år er det blevet almindeligt, at hvis kaninen har et bur, så står det åbent, og den kan hoppe ud og ind efter forgodtbefindende.
Alternativt er livet for havekaninerne også blevet mere spændende, da mange lever i større huse med voliere, og de har der mulighed for en mere naturlig livsudfoldelse. I naturen bruger kaniner tid på 3 ting: finde mad, ordne levested, og reproducere sig. Alle tingene ordner vi for dem, vi har som tamkaniner, og må så i det mindste sørge for gode forhold og adspredelse.

Spørg os

Vi vil gerne rådspørges om kaninhold, idet vi ønsker for alle kaniner og deres ejere, at man får det allerbedste ud af forholdet, og kaninernes liv bliver langt og rart.

Eksempler på problemer:

For lange kløer: Manglende slid af kløerne nødvendiggør jævnlig klipning


Forkert tandstilling: Misforståelser vedrørende foder giver desværre mange kaniner problemer med manglende slid af tænderne, og heraf følger diarre og vægttab. Alle kaniner skal f.eks. have fibre, grove grøntsager, en variation af grønt hver dag, og altid have adgang til frisk hø. Kaniner vil ofte sortere i foderblandinger og nøjes med at spise det bløde og lækre, og det kan være nødvendigt at tilbageholde yderligere fodring med blandingen, før de sunde piller også er spist. Evt kan man fodre med piller, hvor alt er blandet, og der ikke er mulighed for at sortere. Men selv disse piller skal rationeres. Se i øvrigt afsnittet Tandbehandling

Dårlig kondition: Ved manglende mulighed for at røre sig, og samtidig overfodring, bliver kaniner fede (ligesom mennesker, hunde og katte) og de får kredsløbsproblemer, fordøjelsesproblemer, og får svært ved at soignere sig ordentligt. Kaniner, der ikke får rørt sig, har også risiko for at få en så svag ryg, at den ved et pludseligt spjæt fra kaninen kan brække.

Aggressiv adfærd: Kønsmodne kaniner bliver brunstige, og kan i den forbindelse blive aggressive. Især kan det gå helt galt, hvis to ukastrerede hankaniner bor sammen.

 Der kan jo også være andre årsager til aggressioner, men så må vi have informationer nok til at lokalisere problemet og finde en løsning. F.eks. er kaniner meget sociale, og det må tilrådes at have mere end 1 kanin. Vi kan som mennesker ikke rigtigt erstatte en artsfælle.

Sterilisation og kastration

Det er indgreb, som kræver fuld narkose. På Fasanvejens Dyreklinik har vi mange års erfaring med at bedøve kaniner og med at neutralisere dem.

Både hun- og hankaniner kan blive meget frustrerede eller direkte aggressive af ikke at kunne få afløb for deres kønsdrift. Så er operation vejen frem.

Bedøvede kaniner giver vi ekstra varme under narkosen, da de ellers mister en del af kropsvarmen. Vi vækker dem af narkosen så hurtigt som muligt. Der bliver sørget for, at de er dækket ind med smertestillende medicin, som virker allerede når de vågner. I det hele taget passer vi rigtig godt på dem. Hvis du som ejer så har givet dem en lille madpakke med, så kan de begynde at spise, så snart de er vågnet op. Det er vigtigt for kaniner at tarmsystemet ikke går i stå. Du kan ringe til klinikken og få oplyst priser på operationerne.

Sundhedseftersyn

Vi kan tilbyde et årligt eftersyn af din kanin. Her vil der blive lyttet på den. Den vil blive vejet, og i øvrigt undersøgt over det hele. Måske kan vi hjælpe med at lokalisere problemer, inden det er for sent. 

Kaniner skal normalt ikke vaccineres, medmindre det under en epidemi med myxomatose er nødvendigt at flytte rundt på dem. Men der er dog mange, der tager kaninen med rundt omkring, f.eks. i sommerhus eller kolonihave, og en kanin, som kommer meget ud kan det godt være det sikreste at lade vaccinere. 

Et sundhedseftersyn koster 489,00 kr. Vaccinen mod kaninpest og kaningulsot koster 357,00 kr.

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik

CVR: 69971717

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: fasanne@hotmail.com

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps