Find os på Facebook facebook_30x30

Aflivning af dit kæledyr

​Som din dyrlæge kender vi det desværre godt altsammen: når man har et kæledyr, kommer der også en dag, hvor man skal af med det, og ofte ender det med, man må tage beslutningen og få dyret aflivet. Mange mennesker er meget bekymrede over, hvordan det foregår, og det bliver derfor beskrevet her:

Hunde:

Først gives en bedøvende injektion. Det er med medicin, som ikke svier, men det kan godt spænde lidt, ligesom når vi selv bliver vaccineret. Herefter venter vi på virkningen, før vi giver næste sprøjte.

Når hunden sover, giver vi den sidste sprøjte, som er en overdosis af et bedøvelsesmiddel.
Så lytter vi på brystkassen for at konstatere, om hjertet er holdt op med at slå. Der vil ofte være nogle refleksbevægelser, typisk i retning af, at benene strækkes ud, og et par kraftige vejrtrækninger. Disse reflekser kommer på et tidspunkt, hvor hunden er død, og derfor intet registrerer.

Efter aflivningen er der enkelte, der tager hunden med hjem til begravelse, men de fleste benytter  mulighed for, at vi kan sørge for kremering.

​I så fald bliver den kremeret på et kæledyrskrematorium. 

Man kan også få sin hunds aske i en urne. Det koster en del ekstra, fordi hunden her skal kremeres helt separat.

I forbindelse med urnekremering er der mulighed for at få noget af asken lavet til smykker, f.eks. øreringe, halskæder mm. Se www.adakrem.dk

Katte:

Også for katte gælder, at vi altid giver en bedøvende, beroligende injektion, inden vi giver aflivningsvæsken. Katte har let ved at kaste op, og bedøvelsesmidler giver altid lidt kvalme, så desværre ser vi hyppigt opkastning i forbindelse med aflivningen. Det er dog ikke fremmed for katten at kaste op, og ikke smertevoldende. Når katten sover, kan vi give aflivningsmidlet ind i en blodåre eller i brysthulen. Katten vil ofte strække kroppen, og lave nogle refleksvejrtrækninger, og man kan tit se pelsen stritte på halen og hen ad ryggen. På det tidspunkt er katten for længst død, og mærker intet af det.

​Ligesom for hunde er der forskellige muligheder vedr. bortskaffelse. Se sidste afsnit under hunde.

Kaniner, gnavere og fugle:

Som hos hunde og katte giver vi altid en injektion med almindeligt bedøvelsesmiddel først, og venter på virkning, før vi giver næste injektion.

Urnen kan se sådan her ud,

men kan også fås glaseret,

i farver og med skrift.

Fås både til hunde og katte.

Man kan købe en karton"kiste"

til katte eller små hunde

for 75,-kr

Og en mindre udgave til gnavere,

fugle, små katte/killinger mv.

for 50,-kr

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik ApS

CVR: 40619127

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: kontakt@fasanvejensdyreklinik.dk

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps