Fasanvejens Dyreklinik

Mail: fasanne@hotmail.com Tlf: 36 16 27 00

Besøg os på Facebook

Sterilisation af kanin - en god ide

Sterilisation af hunkanin kan være den gode løsning, hvis din hunkanin er så frustreret, at den er svær at have gående omkring sig.

Nogle hunkaniner bliver meget påvirkede af hormonudsvingene, og deres uforløste brunst kan gøre dem aggressive, urolige og urenlige.

Når man har sin kanin gående frit i hjemmet, har man en stor glæde ved hver dag at kunne iagttage dens mangesidige aktiviteter. Men tisser den forkerte steder og angriber dine ben eller hænder, er fornøjelsen meget begrænset. Det kan ofte afhjælpes ved at lade den sterilisere.

Det foregår ved, at du skal bringe den hen på klinikken om morgenen (husk at kaniner ikke skal faste). Så opereres den om formiddagen, og du kan hente den midt eftermiddag, når vi har sikret os, at den er helt vågen.

Narkosen kan foretages på flere måder. Vi giver en lille beroligende sprøjte, og når den har haft tid at virke, får kaninen et drop via en vene i øret, med medicin som den falder i søvn af, og så får den narkosegas og ilt. Efter operation er den hurtig ved bevidsthed.

Men for de andres vedkommende fungerer det bedst med injektionsmedicinen, som vi kan modvirke, så opvågningen også på den måde er hurtig. Det er vigtigt, at vi hurtigt får gang i blodcirkulationen igen.

Kaninen bliver holdt varm under hele forløbet.​

Vi fjerner æggestokke og livmoder gennem et snit midt på maven. Der bliver syet sammen på en måde, så der ikke sidder tråde, som kaninen vil kunne gnave ud. Vi giver smertestillende medicin, så den ikke har smerter, man kan registrere, og derfor vil den hurtigt spise og drikke igen.​

Vi har fået et brev fra en kaninejer, som skrev:

Hej. Fredag 26/5 fik jeg min hunkanin (Cleopatra) steriliseret hos jer. Bedste beslutning nogensinde. Fredag efter operationen var hun sløv og lidt skidt tilpas. Men allerede lørdag var hun meget bedre.

Søndag var hun ok og appetitten kom tilbage og maven kom igang. Det var en ret stor kamp at give hende smertestillende men det gik. Det gode er at kræet nu igen er renlig, der er absolut ingen hormonel adfærd og hun er igen den sødeste og mest kælne dejlige kanin igen.

Det kan kun anbefales at sterilisere kaniner der ikke skal avles på 😊

På første billede ses, at kaninen ligger på en varmepude under operationen.​

På andet billede ses, at den er klippet på maven, og såret efter operationen er kun nogle få cm langt​

Det sidste billede er taget en time senere, hvor den var begyndt at interessere sig for en gulerod (som den godt nok mest sidder på til start).

​​

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik

CVR: 69971717

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00​

Mail: fasanne@hotmail.com

men haster det, så ring

er det tidsbestilling: ring til os i stedet for at maile

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Map's