Sterilisation af hunkanin kan være den gode løsning, hvis din hunkanin er så frustreret, at den er svær at have gående omkring sig. Nogle hunkaniner bliver meget påvirkede af hormonudsvingene, og deres uforløste brunst kan gøre dem aggressive, urolige og urenlige.
Når man har sin kanin gående frit i hjemmet, har man en stor glæde ved hver dag at kunne iagttage dens mangesidige aktiviteter. Men tisser den forkerte steder og angriber dine ben eller hænder, er fornøjelsen meget begrænset. Det kan ofte afhjælpes ved at lade den sterilisere.
En sterilisation af kanin foregår ved, at du skal bringe den hen på klinikken i Valby om morgenen (husk at kaniner ikke skal faste). Så opereres den om formiddagen, og du kan hente den midt eftermiddag, når vi har sikret os, at den er helt vågen.
Narkosen kan foretages på flere måder. Vi giver en lille beroligende sprøjte, og når den har haft tid at virke, får kaninen et drop via en vene i øret med medicin, som den falder i søvn af, og så får den narkosegas og ilt. Efter operation er den hurtigt ved bevidsthed.
Men for de andres vedkommende fungerer det bedst med injektionsmedicinen, som vi kan modvirke, så opvågningen også på den måde er hurtig. Det er vigtigt, at vi hurtigt får gang i blodcirkulationen igen efter en sterilisation af kaninen.
Kaninen bliver holdt varm under hele forløbet.
Det foretager vi under en sterilisation af kanin
Vi fjerner æggestokke og livmoder gennem et snit midt på maven. Der bliver syet sammen på en måde, så der ikke sidder tråde, som kaninen vil kunne gnave ud.