Find os på Facebook facebook_30x30

​Fodring af kaniner

Kaniners tænder vokser hele livet, og de skal derfor slides korrekt for at undgå tandlidelser. Deres tarmsystem har en stor blindtarm, som udgør hele 40% af tarmens volumen. Her og i tyktarmen foregår en meget stor del af fordøjelsesprocesserne.

Kaninens spiser direkte fra tarmen nogle specielle afføringskugler, som den danner med et indhold af vigtige næringsstoffer, vitaminer og nødvendige bakterier.

​De ufordøjelige fibre er vigtige for tarmbevægelserne, for slid af tænderne, for god appetit og som aktivering. De kommer ud som normale, tørre afføringskugler. En kanin på 2½ - 3 kg producerer ca 150 afføringskugler i døgnet.

​Hvad må kaniner spise?

  • 80 % skal være godt hø eller græs, dvs. ca. en bunke hø af størrelse som kaninen selv
  • ​15% skal være frisk bladgrønt. Det skal introduceres gradvist og kan bestå af mælkebøtter, skvalderkål, bredbladet persille, kål, hjertesalat, romainesalat, bladselleri, peberfrugt, (rød/gul), gulerodstop, broccoli mv. Giv ca. 1—2 håndfulde pr dag.
  • ​De sidste 5% udgøres af foderpiller. De skal ses som et kosttilskud, der supplerer med vitaminer og mineraler. Foderpillerne skal min. indeholde 12% ufordøjelige fibre. Giv 1—2 spsk pr. dag.
  • ​Giv grene fra frugttræer at gnave i.
  • ​Iceberg og agurk er ok at give, men indeholder ikke megen næring og gør ingen gavn for tænder eller fordøjelse.​

​​Hvad må kaniner IKKE få?

  • Avocado, tomater, tomatplanter, rabarber, majskolber, løg, (alle slags), kartofler.
  • ​Müsliblandinger, dvs foderblandinger med diverse kærner og nødder og tørret frugt. Kaniner har en sød tand og vil vælge frugt og nødder. Hermed vil de blive overvægtige, få maveproblemer, og tænderne slides for lidt
  • ​Gulerødder og frugt bør kun være ”fredagsslik” da der er et sparsomt fiberindhold og et højt sukkerindhold.

Hold godt øje med afføringen. Består den af meget små knolde er der måske for lidt fiber i kosten. Er afføringen fedtet og klistrer fast bagi, kan der være problemer med tænder, mave eller overvægt.

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik ApS

CVR: 40619127

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: kontakt@fasanvejensdyreklinik.dk

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps