Fasanvejens Dyreklinik

Tlf: 36 16 27 00

Mail: fasanne@hotmail.com

​Besøg os på Facebook facebook_30x30

Nytårsangst

Er din hund nervøs for nytårsfyrværkeri?

Der er hjælp at hente.

Totalt angste hunde

Her skal bruges op til flere hjælpemidler. Bedst er det at starte op tidligt (gerne sidst på sommeren) med at forsøge at vænne hunden til lydene ved hjælp af en lyd-cd. Desuden kan man starte allerede før december måned med at sætte en Adaptil duftdispenser (beroligende duft) i stikkontakten hjemme, og man kan begynde med milde angstdæmpende midler i god tid før nytårsaften.


Selve nytårsaftensdag tilråder vi at starte fra morgenstunden med et angstdæmpende middel, som hedder Hexalid. Dosis udregnes efter hundens vægt. Man skal give medicinen flere gange i løbet af dagen, da den udskilles forholdsvis hurtigt. Hen på dagen suppleres med calmivet (tidl.plegicil), som oven i den angstdæmpende medicin også giver en afslapning af kroppen. Gives meget calmivet, "sejler" hunden rundt eller lægger sig ned. Det er lidt forskelligt fra hund til hund, hvor meget, der skal til for at have den ønskede effekt.
Det kan evt. være en ide at prøve medicinen af inden selve nytårsaften, en dag, man har tid til at observere hundens reaktioner.

Calmivet og Sileo er receptpligtigt og udleveres kun til hunde, vi kender og har set inden for det seneste år.

​ 

Det beroligende produkt Sileo, markedsført sidste år, er i en tube, hvor medicinen med tubens spids skal føres ind på slimhinden i munden på hunden. 

Lettere nervøse hunde

Hvis det drejer sig om, at hunden er urolig, når der fyres fyrværkeri af, og den har lidt svært ved at håndtere situationen og falde til ro igen, er det tilrådeligt at give den angstdæmpende medicin, men ikke calmivet. Her gives udelukkende hexalid, eller Zylkene, eller det nyere produkt AnxiCalm. Zylkene og AnxiCalm har ingen kendte bivirkninger. Man har mest effekt ved at starte med at give det nogle dage inden nytårsaften.

​Vi vil gerne give råd og vejledning om, hvad netop din hund bedst kan hjælpes med, og vi forhandler alle produkterne, så du ikke behøver at gå på apoteket efterfølgende.

Og hvad med katte?

Katte har allermest brug for, at man sørger for, der er nogle gode gemmesteder. Lad evt. en skabslåge stå åben ind til noget af dit tøj, så den kan gemme sig i noget trygt.

Der kan også behandles med Zylkene eller AnxiCalm.
Desuden kan man jo trække gardinet for, lade lyset være tændt, og lade fjernsynet stå og flimre med svag lyd på.
Det kunne måske endda forhindre et indbrud.....

Priser​:

AnxiCalm 50 ml gel til kat​

​178,75 kr

AnxiCalm 30 tabl. hund og kat

​178,75 kr

AnxiCalm 250ml til hund

196,26 kr

Zylkene 75 mg 30 kapsler

169,00 kr

Zylkene 225 mg 30 kapsler

257,00 kr

Zylkene 450 mg 30 kapsler

Sileo

Kalm, 30 tabl

Kalm 250ml

Kalm (kat) 100ml

343,00 kr

206,06 kr

215,00 kr

187,50 kr

168,75 kr

Rigtig Godt Nytår ønskes af os alle på Fasanvejens Dyreklinik!

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik

CVR: 69971717

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: fasanne@hotmail.com

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps