facebook_30x30

Vinter​

Is, sne og salt kan være meget generende for hundepoter om vinteren

Hvis huden mellem trædepuderne er det mindste sart eller beskadiget, kan salt hurtigt få svien og kløen til at blive så voldsom, at det er svært at gå normalt. Eller måske samler sne sig i klumper mellem trædepuderne. Hunden reagerer ved at stå stille, sætte sig ned, slikke sig på poterne eller se slukøret ud.

Hvad kan der gøres ved det?

Hvis man ved, det er et problem, må man gøre, hvad man kan for at forebygge problemerne. Der kan f.eks. smøres med potevoks, som lægger et beskyttende fedtlag, og der kan skylles poter hver gang, man har været ude på luftetur. Man kan også klippe pelsen mellem trædepuderne, så den ikke er så lang, at salt, sne og is sætter sig der. Huden kan blive så beskadiget, at der må mere medicinsk hjælp til. Så må man kontakte dyreklinikken.

Mange leder efter et sæt støvler eller anden beskyttelse, men det er svært at finde nogen, der passer, og som også er til en rimelig pris. De fleste af dem er beregnet til at være yderste lag af en forbinding, og har en dårlig pasform uden det inderste af forbindingen.

Som parcelhusejer kan man tænke på, om man måske skulle bruge grus i stedet for salt. Man har et ansvar at leve op til med hensyn til snerydning. Men der er ingen lov, der siger, man skal salte. Salt bruges meget, og måske uden at tænke på, det kun virker ved ganske let frost alligevel. Postbude, andre fodgængere og hunde færdes trygt på ryddede, grusede veje og fortove.

Kolde biler

Lad ikke din hund sidde for længe i en kold bil. Selv om den lige har været ude på en god tur og er varm, så bliver der hurtigt meget koldt i en bil, der står parkeret. Gamle hunde er især følsomme for at blive gennemkolde, og kan både få gigtsmerter og luftvejsproblemer af det.

Tag evt et varmt tæppe med inde fra hjemmet, hvis du skal have din hund med ud at køre en kold dag

Skal hunden have frakke på?

Det kan være en god ide for hunde med kort pels,​​gamle hunde, eller små hunde at få en beskyttende frakke på.

Når frosten er så hård, er hunden hurtigt afkølet. 

En kold vinterregn får både lang- og korthårede hunde til at fryse, så en regntæt jakke eller dækken kan være en hjælp for mange.

En let, vindtæt "frakke" med lun inderside kan være en rigtig god hjælp. Den skal passe godt i størrelsen. Hunde kan heller ikke lide, når tøjet strammer eller sidder og kører løst rundt. På nogle hundefrakker er der en stor hætte med pelskant. Den er oftest blot i vejen for hundens bevægelse eller udsyn, og det kan give problemer med at sende de rigtige signaler til andre hunde, så vælg en uden krave eller hætte.

Katte kan have toiletproblemer

Mange katteejere bemærker om vinteren, at katte, som har adgang til at komme ud, i højere grad vælger at opholde sig inde. Når is og sne dækker haven, kan det være vanskeligt for katten at finde et egnet sted til toiletbesøget. Dette kan i værste fald føre til urenlighed. Tilbyd katten en kattebakke. Der findes mange gode slags kattegrus, som gør det let og lugtfrit at have en kattebakke stående som tilbud til katten. Man kan så evt smide det brugte grus ud langs hækken, hvis man vil hjælpe sin kat til at holde territoriet fri for indtrængende nabokatte.

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik

CVR: 69971717

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: fasanne@hotmail.com

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps