facebook_30x30

Sommer​

Sommervarme

Sommeren er dejlig, og også for hunde og katte venter der mange dejlige oplevelser. Men der er også ubehagelige ting, som vi dyreejere skal være opmærksomme på at undgå:

Hunde i varme biler

Det siges ofte, men hver sommer er der alligevel uheld, hvor hunde er blevet efterladt i varme biler. Det bliver meget hurtigt livsfarligt.

Mennesket kan svede og komme af med overskudsvarmen, så der går en rum tid, inden et menneske bliver livsfarligt sløj af at sidde i en varm bil. Hunden derimod kan kun svede ved at halse. For at holde kropstemperaturen nede, må den lade vand fordampe fra tungen. Der kan hurtigt fordampe meget vand, og hunden bliver derfor dehydreret.

Det hjælper ikke, at der er en vandskål i bunden af bilen. Når hunden sidder på sædet, og er begyndt at dehydrere, kan den ikke sanse at lede efter en vandskål. Somme tider vil den hoppe ned af sædet og vælte vandskålen og ikke forstå, det var beregnet til at drikke. At rulle vinduet en smule ned, så der er en sprække til frisk luft, er heller ikke godt nok. Der bliver varmt alligevel. Efterlad så vidt muligt aldrig en hund i bilen. Selv om det ikke er højsommer, eller solen ikke skinner så meget, kan der blive livstruende varmt inde i kabinen.

Hundepoter på varm asfalt

Trædepuder er overtrukket med læderhud. Det er et meget slidstærkt materiale. Men hvis solen har bagt på fliser eller asfalt en varm sommerdag, kan læderhuden blive beskadiget, hvis hunden går tur på det varme underlag. Der kan blive så varmt inde under læderhuden, at der dannes vabler. Hunden vil starte med at slikke på poterne, og efter en dags tid vil huden løfte sig, og hudflapper vil løsnes. Dette er ret smertevoldende, og kan kræve dyrlægehjælp. Du kan føle med din egen bare fod eller håndflade på asfalten. Er det for varmt til dig, er det også for varmt til din hund. 

Katte ud af vinduet

Om sommeren har vi desværre på klinikken altid nogle tilfælde, hvor katte er faldet ud af vinduet. Når det er varmt, vil man gerne lufte ud, og da katten af natur er et nysgerrigt dyr, vil den ofte gerne sidde og snuse i vinduet. En kat har en god balance i kroppen, så den skulle sagtens kunne sidde der.​

Men kommer der pludseligt en due flyvende tæt forbi, eller blot en flue, kan katten miste koncentrationen, og så er ulykken sket.

Katte kan komme alvorligt til skade selv ved fald fra 1. sal. Nogle er dog heldige at klare et fald fra 3.sal uden større mén. De skader, vi ofte ser, er benbrud, tåbrud, underkæbebrud, flækket gane, knækkede tænder eller bristet urinblære. En fyldt urinblære kan sammenlignes med en vandballon. Derfor de særlige skader her.

Kattens hoved er forholdsvist tungt og banker hårdt ned i underlaget. 

Det må tilrådes at købe, eller selv fabrikere, nogle forsatsvinduer med trådnet, og sætte dem i nogle af vinduerne, så man kan lukke vinduer op og få frisk luft, uden at risikere, katten falder ud.

Skovflåter

Både hunde og katte kan få skovflåter på sig. Flåter er potentielt farlige, og man bør fjerne dem, når man har opdaget dem. Har man opholdt sig et sted, hvor man ved, der er mange flåter, er det klogt at gå både hunden og katten og sig selv efter om aftenen.

Der findes gode produkter, man kan bruge som forebyggelse af problemerne, idet flåterne (og lopperne) dør meget hurtigt, når hunden eller katten er behandlet. Ring evt. til klinikken og få yderligere oplysninger.

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik ApS

CVR: 40619127

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: kontakt@fasanvejensdyreklinik.dk

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps