Find os på Facebook facebook_30x30

Jul

​I julen er det hyggeligt at forkæle dyrene. Men pas på med, hvordan du forkæler dit dyr!

Vi har mange traditioner, som drejer sig om mad, og så er det fristende at lade hunden få lov til at smage på godterne.

Hvis hunden f.eks. får andefedt eller flæskesteg, kan fordøjelsen måske ikke følge med, og så er der opkast og diarre at tage sig af, og hunden har fået det dårligt, fordi man ville være god ved den.

Chokolade kan være decideret livsfarlig for hunde at spise. Det er især den mørke chokolade, hunde ikke kan tåle. Stoffet hedder theobromin og er skadeligt for organerne. Nødder og vindruer er også på listen over farlige ting at give hunde. 

Hvis du er i tvivl om din hund har indtaget noget giftigt er det vigtigt at du kontakter dyrlæge med det samme, da afgiftning skal ske hurtigst muligt. Hvis vi har lukket, skal du ringe til vagtdyrlægen. Man skal altså ikke vente og se om der kommer symptomer, da dette ofte først sker mange timer eller dage efter at hunden spiste giftstoffet. 

Hellere ring en gang for meget, end en gang for lidt. 

Forkælelse kan være at bruge mere tid på at lege med hunden og gå flere og længere ture.

For kattes vedkommende er der det problem, at der er gavebånd at lege med! De kan være blanke og snoede, og usædvanligt interessante at fange.

Hvis katten begynder at lege med gavebåndet, får et stykke af det i munden, og synker det, hvorefter den fortsætter indtil båndet er "væk", så kan det fungere som et skarpt rynkebånd i tarmsystemet, med alvorlige skader af tarmvæggen til følge.

Desuden er der en del eksempler på, at katte har slugt en nød, f.eks. en pistacienød. Disse kan ofte ikke komme hele vejen igennem, og må opereres ud.

Hold derfor godt øje, og forkæl katten ved at lege ekstra med den, og er det med et gavebånd, så slut af med at smide det ud.

Julen skal helst være en glædelig tid for både dyr og mennesker. 

Vi på Fasanvejens Dyreklinik ønsker alle, både 2- og 4-benede en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik ApS

CVR: 40619127

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: kontakt@fasanvejensdyreklinik.dk

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps