facebook_30x30

Jul​

​I julen er det fristende at forkæle dyrene. Det er også en rigtig god ide. Men pas på med, hvordan du forkæler dit dyr!

Vi har mange traditioner, som drejer sig om mad, og så er det fristende at lade hunden få lov til at smage på godterne.

Hvis hunden kun får lov at smage kan det også gå an, men hvis den får ret meget andefedt eller flæskesteg, kan fordøjelsen måske ikke følge med, og så er der opkast og diarre at tage sig af, og hunden har fået det dårligt, fordi man ville være så god ved den.

Chokolade kan være decideret livsfarlig for hunde at spise. Det er især den mørke chokolade, hunde ikke kan tåle. Stoffet hedder theobromin og er skadligt for organerne. Nødder kan også være giftige for den, og som nogle måske kan være overraskede over, så er også vindruer på listen over farlige ting at give hunde. Mange hunde har smagt lidt på sagerne, og der er ikke sket noget, men andre har desværre spist en hel æske chokolader, og det er gået galt

Forkælelse kan være at bruge mere tid på at lege med hunden og gå flere og længere ture.

For kattes vedkommende er der det problem, at der er gavebånd at lege med! De kan være blanke og snoede, og usædvanligt interessante at fange.

Hvis katten begynder at lege med gavebåndet, får et stykke af det i munden, og synker det, hvorefter den fortsætter indtil båndet er "væk", så kan det fungere som et skarpt rynkebånd i tarmsystemet, med alvorlige skader af tarmvæggen til følge.

Desuden er der en del eksempler på, at katte har slugt en nød, f.eks. en pistacienød. Disse kan ofte ikke komme hele vejen igennem, og må opereres ud.

Hold derfor godt øje, og forkæl katten ved at lege ekstra med den, og er det med et gavebånd, så slut af med at smide det ud.

Julen skal helst være en glædelig tid for både dyr og mennesker. Behandling, med eller uden operation, koster desuden ekstra i helligdagene.

Vi på Fasanvejens Dyreklinik ønsker alle en rigtig glædelig jul!

HVEM ER VI?

Fasanvejens Dyreklinik

CVR: 69971717

KONTAKT OS

Telefon: 36 16 27 00

Mail: fasanne@hotmail.com

Ring hvis det haster!​

​Ring ved tidsbestilling

FIND VEJ

​Søndre Fasanvej 93, 2500 Valby

Find os med Google Maps